Skip to main content

the world on her shoulder...

3 march 2006

I was walkin' along the riverside down to Dayabumi from Masjid Jamek LRT Station…it was nearly 7pm when I saw one extremely beautiful girl standin’ facin’ the mosque…sobbin’…I stopped beside her ask “are you ok?”…blankly she stared back at me and said “it’s ok I’m fine…” she paused and continued “the world seems to be so cruel…”

“beautiful girl like you…got problem with the world?” I said to her…”saya juga manusia biasa” sourly she answered me back…I just smile at her and said “the time will tick and the table will turn…may be yer luck will change tomorrow…you take care then” and I walked away from her for I know that my boss is waintin' for me…after my 8 steps she said “…errr…encik…thanks” I just smile and give her a thumbs up…

I know why she thanked me…she thanked me for not takin’ an advantage on a helpless beautiful girl who crying by the bank of sungai gombak…

and by that moment I said to meself…”why on earth I didn’t ask for her number…” hehehe

Comments

...$weE+ 666... said…
ye ke takde mintak nombor? he he...
yeap tak mintak...
shah said…
bestnyer bob, mcm dlm filem jer... hehe:)
si mata empat said…
you got to stop watching them tamil movies.
but dont stop being tamil.
The CIA Knows said…
yup.dont stop being tamil *parroting hellbastardsukahotdog* so that you will enter the heineken events freely without much hassles...heh ;) *too bad ur not drinking them heinees, they're dutch not pakistanis or danish* :)
siti rosman said…
eleh standby je around the same time at the same place (ya boss may not like my idea but whatdatoot rite) "nanti jodoh sekonyong-konyong dateng..."
Moment of Sentap said…
Semalam I raser I nampak abang cyber namer Shah tu mundar-mandir kat atas jambatan tu time-time tu you!!!Eee kalau abang cyber tu pakai uniform mesti mengancam punyer you, eee lemah-luluh semua sendi-sendi nyah...kem salam kat abang cyber tu yer, i slalu check website dier, awww!!!!
shah said…
abang cyber eh ? macam2..
Anonymous said…
amboi abah..nak tackle mak baru pulak ker?hehehehe!!!kena mintak restu anakanda dulu tau..
zaX said…
it's not what you do, it's the way you've said it.

love this entry. murphy's law always lurking around, ey.
Gua said…
Pergh!!!! Encik Azami!, Kau idola ku!
Ejoi said…
Bob, ahad lepas punya Tamil movie rabak jugak! Especially lawak Vadivellu. Tapi tak dapat tengok habis sebab orang rumah layan Melodi. :-(
Anonymous said…
Well done!
[url=http://fruyozrv.com/pnig/wbif.html]My homepage[/url] | [url=http://ahexgjru.com/dqds/frwm.html]Cool site[/url]
Anonymous said…
Anonymous said…
Well done!
http://fruyozrv.com/pnig/wbif.html | http://szqrisbd.com/zyla/nbrs.html

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/