Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

tendang bola itu jauh-jauh...

pesta bola dunia dah abis, aku lega, kurang sikit ledakan warna-warna bendera asing di kuala lumpur, "bola tak penting dalam hidup aku" itu aku selalu perkatakan pada teman-temanku, namun setiap kali ada World Cup aku akan berpihak pada Brasil dan Germany (aku ada sebab)
semalam balik dari gig Carpathian aku tengok berduyun-duyun orang datang nak "sapot" Belanda dan Sepanyol, ramai jugak pakaikan anak-anak mereka dengan team kegemaran diorang head to toe beb, budak tu conform tak tau apa, main pakai ja, (tapi akan di racun oleh bapak diaorang) so aku buat konklusi 30% peminat sukan bola antarabangsa di Malaysia ada lah kerana keturunan, kerana bapak diorang ajar untuk minat team yang sama dan iya nya akan bersambung hingga ke generasi di hadapan,
aku bersyukur bapak aku tak minat bola, kalau adapun mungkin Moktar Dahari (itu pun dia lupa bawak aku gi tengok waktu Supermokt main di kampung aku di tahun 1977) jadi aku boleh claim minat pada Brazil dan Deutschland secar…

tapak rasa...

kawal pegang lawan resah atas nama kaseh untuk halang pasrah
harap jelaga melembab langit dari mentari yang mengukus kepala
usik kuis jolok kata-kata belum sakti susun tembok letak paksi
kalau haus di hujung tanjung simbahkan tuak di telaga tekak...