Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

kenangan ribut ber acah

Tahun: 1995 Tempat: Rumah Sewa Mr. Too, Bukit Bintang (Jalan Hicks)
Aku tersentak dari tidur, meraba-raba mencari jam...ah jumpa, 7.45 arrrgghhh lambat lagi, capai towel lari ke bilik air, chisss ada orang, selalu time pagi aku sorang jer yang mandi...ahhh lewat ni...tak sampai seminit pintu terbuka, lutut aku menggeletar, Noni gadis manis berjawatan GRO yang tinggal di bilik no 4 keluar dari bilik air berkeadaan berkemban, indahnya pemandangan di depan ku...“mandi Bob?“ Sapa beliau, "eerrr yeah nak gi kerja“ balas ku, Noni buat muka macam ada yang tak kena lalu dia jawab “same lah kite...the room is yours“ sambil berlalu dengan senyuman yang aku pasti tok imam kan tercabut serban kalau tengok,
habis mandi aku berlari ke bilik sambil terbayang muka boss aku, hishh masuk ni dah lapan kali aku lambat bulan ni...tiba tiba aku rasa sesuatu yang tak kena...ada bahang yang menyelinap masuk ke bilik ku...aku ter diam dan menarik nafas untuk bertenang....“ciss...anak haram“ kenape lah aku …

aku masih Haridas

aku tenung pada garis rentas kota Kuala Lumpur...aku tenung dari aras 29 mercu tanda kota di lewat 80an...waktu menjerit akan statusnya 7.05pm...senja

aku lihat akan aku di dalam kota...akan waktu di dalam aku...kekadang ku rasakan aku masih Haridas...biar segalanya sudah ku neutralkan akan pH nya...

aku masih Haridas...mungkin tidak bagai sewaktu aku mengikat Rabindra Dasa di belakang rohani ku

sura suri bahgia pagi

awat ni? dari pagi tadi (dalam LRT, ondway ke opis, sampai la kat KLIA ni) terlalu ramai perempuan-perempuan comel,cantik dan menawan kalbu, masuk time aku tulis ni dah dekat sebelas orang, termasuk lah yang baru lalu kat depan aku nih...hissssh

:)

lawak serak...

jalan merawak-rawak hujung simpang ada biawak
hitam gelap macam gagak hati putih tak melawak
gerak bertagak-tagak panah busur terlupa bawak
lenjan dengan kakak habis badan lebam membengkak