Skip to main content

jalan tengah...

"kalau terlalu tegang nanti putus talinya...kalau terlalu kendur tidak keluar bunyinya nanti"
itu lah kata-kata seorang pemain kecapi kepada muridnya yang membuat kan Siddhartha Gautama tersedar dari meditasi yang sia-sia

selamat hari Wesak (belated)

Comments

siti rosman said…
Bob dear,
heard Fari & Helen making their way to KL this June 1 - July 3, been trying to reply their SMS and give em a call but Maxis just wont let me do it la! Tahla 017 Adam lama ni takbley buat international call ke pun? Neway if you guys have been in touch and already set a date for a reunion, let me in on the details! Nak join, nak join!
alritie minh, me pun dah antar sms to him kirim barang hehehe,

i'll let u know 'bout the reunion, whaa tak sabar, miss him
siti rosman said…
ya lor... i got something to give em also... bunga kenangan... namun bukan bunga terakhir... eh btw ill be away from kl from 5-9 june, hopefully you guys are meeting up earlier la. kalu jumpa sunday tu ke lagi best bleh lepak lama2 skit.
siti rosman said…
This comment has been removed by a blog administrator.
siti rosman said…
This comment has been removed by a blog administrator.
siti rosman said…
aiyoh blogger gone crazy terupload manyak kali lak moi earlier posting sorry bro!
YDP said…
Tapi..tulah..masalah den ni, takdo tali nak di tiun...
Bro, find me a job... I'm jobless :(

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/