Friday, August 28, 2009

ribut mini petang jumaat

tolong lah sesapa mula kan mass budaya silent kan atau perlahankan nada dering HandPhone di dalam pengangkutan awam, aku dah buat lama tapi tak ada kawan, tambah-tambah sekarang dengan ringtone yang mencabar minda,

bayangkan kakak-kakak atau bebudak indie darjah enam berbalas sms dalam train yang ringtonenya pada tahap maksimum tak pun handphone dengan nada dering mp3 tak cukup setengah kilobyte menjerit dalam beg dan mengambil masa setengah minit untuk menjawabnya...bak kata Tompel dalam nasib do re mi "...bongok"

ingin sekali nak tengok signboard depan LRT:

"SILA PERLAHANKAN NADA DERING TELEFON BIMBIT ANDA"

1 comment:

buntak kulau said...

hahaha...funny, i did the same thing a little too long ago, even when my ringtone was monotonous. didn't wanna look silly, rummaging through the junks in my bag to get to my phone just to shut it up.