Skip to main content

earthy but not runny

7.55am

kuala lumpur perlukan sarapan pagi yang mengkagumkan, perlu kopi yang mampu menerajang semangat pagi ke merentas langit sedar, pagi ini aku ke italy (dalam angan) dan membancuh secawan kopi latte yang 90% sempurna,

susu panas and a very tick sumatran's extra bold pressed coffee + wholemeal bread with smoked mushroom sticks and egg-less mayonnaise, perlu di ingat kan cafe latte hanya untuk di minum sebelum 11 pagi, kata nenek ku di lazio, italy...yeah


dayabumi 7.55am

Comments

~~DucKneSs~~ said…
breakfast yang extra special will give u extra semangat untuk bekerja keras..

cayuk!!
*nak siket,leh? semangat takde nih..
Anonymous said…
I've tasted it...tolong bancuh lagi. Besar punya..

~dzaza
Suffian salim said…
huhu..kopi mmg terbaik..di Europe org minum kopi utk kembangkan idea..
susu pun tak minum.

kopi jarang minum.


lebih kepada tea.
MagnusCaleb said…
duckness: meh lah turun KL, kami banchuh, satu kole

dzaza: mai banchun sendiri

suffia: cerah mata cerah hati

miss weed: minum mint tea cukup :)
~~DucKneSs~~ said…
nak satu kole basar..

pastu nak bungkus..

hehhee

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/