Monday, February 01, 2010

all those small things...

cerita-cerita kecil di kuala Lumpur

1.

aku baru pulang dari Low Yat plaza menyusuri jalan pintas di belakang Melia hotel sebelum aku panjat eskelator ke mono rail aku singkah ke kaunter star experess (mahu ke s'pore) amoi penjaga kaunter beri aku dua keping flyers jadual bas (photostate),

aku sambung berjalan ke arah monorail, ada satu bangla dengan muka manis menghimpit aku dan bertanya "boss ada kena ka?" aku terkejut (sebenarnya aku paham maksud dia) dan balas "ini time-table mau pergi s'pore, memang ada kena la, kena bayar ini tiket bus", dia senyum dan berlalu menahan malu

betul kata kawan aku si Juba "all punters are brothers"

2.

semalam sambil layan astro ceria, she was making a coffee and asked me "bikin apa tadi awal-awal pagi, apa yang something tu?, what a waste of a big breakfast, you ni" ujarnya lagi

"oh that something is actually doing nothing, I was busy doing nothing" jawab ku sambil tersenyum dengan kata-kata yang aku rasa kan cool di petik dari Mr. Yasir Hamoudi

...dan pagi ni aku datang kerja dengan baju yang aku sangka dia dah seterika, chiss

7 comments:

~~DucKneSs~~ said...

weh..mo pigi s'pore jugak..nak tgk muse..huwaaaaa..tatak luet meh..

ko wat2 jek cm org pon sangka bju tu da di iron..sng cite..

empunya said...

kasi layan itu lagu blink la satu kali bro..

Weed and Bandages said...

oh nak berjalan jauh rupanya..

MagnusCaleb said...

rasa nak ke sungaipore time CNY ni tapi bukankah semua kedai tutup time tu? emmm

Otak Delusi Pelita said...

Star Express????

Anonymous said...

ececeh....

~~DucKneSs~~ said...

tamo pi waktu CNY..mo pi waktu konset je..huwaaaaa..xpa la..next time konset la..arap2 buleh..