Skip to main content

berenang di sungai susu berdarah...

depa mai lagi kali ni dah dekat betahun tak jumpa, dengan gaya gemok ramping aku berjaya menghanyut ke depan stage, 

1 2 3...lagu jalan laju aku terus terbawa ke tahun 1992, Machine One Club, stage sempit macam dulu-dulu sound merabak telinga, salah gaya wayar mikropon boleh terlilit telinga, aku tersentap dan  tanya Fathul " ni nak amik gambaq ka aku kena jaga stage?" dia senyum saja...hehehe

memang set list tak panjang tapi sikittt cukuppppp

peluh hilang semangkok, kaki lenguh, rambut serabai, tengkok buat-buat sakit (konon bangin'), sampai sekarang aku masih dok terasa goosebums nya, thanks guy for those memory again

soalan paling best selepas abis show tadi, "ko balik brickfield tak nanti?" hehehe


kasi pecccahhhh


shreddin' and thrashin'


draggin' us down to memory lane

shapechangerrrrrr





semua gambar adalah hakmilik magnuscaleb photography

Comments

Rajuna said…
kalau lah aku masih di bukit kerinchi lagi...
bobp said…
thanks sebab gambar sudi dikongsi.. hati masih bengkek tak dpt pegi..

1st time tgk i.m 1997, fly dr asrama TIKL sampai jatuh-jatuh...

tapi smalam aku sangkut kat sini tak dapat pegi.. makin tgk gambar makin bengkek hati..

dgr kabar bulan 7 diorang mau kasi pecah lagi.. by hook or by crook aku mesti pegi.. thanks lagi skali...
WanBeruas said…
..thanks dengan info nih..Rock The World 7..aku turun dari Ipoh anak beranak..tapi frust sungguh Fathul tak nyanyi dengan I.M malam tuh...
Anonymous said…
best baca blog ko pasal maggotz. lagi best kalu dapat pergi hari tu ... frust siutttt

Pet
kamal sabran said…
you guys rock!

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll