Skip to main content

the GHOST of jalan mesui...

di GHOST kami undang mereka untuk berkarya gaya baru, mencabar perjalanan normal pemusik, mereka menyahut cabaran, kami asing kan mereka, satu di ruang tamu, satu di dapur dan lagi dua di tingkat atas di bilik berasingan, berpeluh jaga tempo dan irama, namum mereka berjaya sesungguhnya berjaya, cermerlang dengan aturan ini, mereka ada lagu baru untuk situasi ini dan ianya di rakam, Deepset you guys nailed it yeah, tahniah, sesungguhnya musik itu cabang komunikasi biar berjauhan.




Jalut, tingkat atas bilik no.2





Peja, tingkat atas di tepi bilik air




Assad, tingkat bawah ruang makan




Lobo, tingkat bawah ruang tamu



the floor plan










all photos belong to magnuscaleb photography

Comments

buih said…
apsal la acad kena main kat tempat makan?
Anonymous said…
ada bikin rakaman ?
MagnusCaleb said…
buih: rasanya station nya di pilih berkaitan dengan karekter seseorang hehe

yup ada rakaman dan lagu baru :)
reza said…
interesting. where can i find more info on this? is this a one-off project?
Anonymous said…
handal !! bile bole beli itu rakaman ?
Anonymous said…
bila bole beli itu rakaman ? handalan !!

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/