Skip to main content

mencari redup di cuaca kontang...

aku memang peminat setia filem-filem Argentina yang mendatar dan kadang kadang tanpa climax dan baru tadi berjaya habiskan satu movie yang dah dua tiga kali aku try tak pernah habis, jenuh atau tedious kata orang kampung aku, tadi aku tekad kan jiwa dengan susu satu kotak dan beberapa jenis jajan, aku tengok dan mengadap dari mula sampai credit title, yeah i'm excels bak kata Tok Ketua Dollah yang dua tiga kali menang mesyuarat JKK kampung,


kalau hangpa banyak waktu terluang, sila cari/download cerita Argentina yang dalam bahasa Guarani ini, kalau hangpa handal cuba tengok sampai habis for the first time, meleleh air mata menguap, tapi janganlah baca sinopsis, nanti tak best, filem ni banyak menang award kat Cannes dan lain-lain filem festival,

setelah aku abis tengok baru aku rasa deep nya cerita ini, it's a good movie to see :)



La Hamaca Paraguaya











*aku tak galak kan download tapi kompom kalau nak cari, jenuh nak jumpa filem nih dalam bentuk DVD, so kena download lah hehe

Comments

~~DucKneSs~~ said…
wahh..kagum!!

bukan ka minum susu akn wt lagi ngantuk?hahhaha..baru ja nk cri n donlod, tp pk balik, kompem la ssh nk cri, tmbh2 yg ada subtitle..
MagnusCaleb said…
minum susu boleh menenang kan tidur tapi kalau layan movie dengan susu dan oreo cookies itu lain cerita hehe

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/