Skip to main content

Mocca and Laksa

It was nearly two years after I took the vow of Sannyasa … I finally had my first Laksa (vegetarian) it was “superbieaaa” and I asked the apek “ ini laksa bikin dari apa.aaaa””ooo ini kaa...itu sayur asamm punya” he answered me back…but it was the best laksa I ever had…my mom always call me “hantu laksa” when I was young…yeah life seems to be great when it doesnt involve killin'...

I saw Mocca from Bandung yesterday at La Bodega jalan telawi, bangsar. Nice setup (akustika) but the place was too crowded with friends and fellow Indonesians, they played all their new stuff and couple of ol' serenades…Arina bellowed a very lovely voice last night…and the band played well...

Comments

I watched them at No Black Tie... diorg mmg best...dah lama ikut album diorg... nasib baik hafal semua lagu...SUPERB la diorang ni!!
X-Eyed Jules said…
You can still catch them again at Suria KLCC, 1st February 2006 at 2 p.m.
Anonymous said…
Nice site!
[url=http://jgoukubu.com/trfz/asyb.html]My homepage[/url] | [url=http://hiswddxc.com/wxde/xcwd.html]Cool site[/url]
Anonymous said…
Anonymous said…
Good design!
http://jgoukubu.com/trfz/asyb.html | http://pkxcfdwv.com/cgxb/beiq.html

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/