Skip to main content

the white stripes...

It’s a routine for me to walk from Masjid Jamek LRT Station to my workplace in Dayabumi…yeah...almost everyday except for the day I’m kickin’ the crank to the office…

and the most awaited event is to cross the Zebra-Crossin’ somewhere near the Bank Pertanian….

for your info...malaysian motorist and drivers(not all) habitually are arrogantly ignorin’ this animal lovin’ road sign…i dont know why...they just raced and hit the pedal…and to walk upon this lovely zebra is a hair-risin’ and nerve-mountin’ event …where I would stop, look and indicate the drivers that I’m gonna cross the road…mostly all of them will keep on racin’ or honked me….some will hit the brake and givin' me angry face plus some heavy cursin’...

…and I’ll shout at them “hey/dey!!! Zebra-crossin’ laaa…lesen beli ke??”…once there’s an elderly guy shout back at me “ape!! Ko ingat ni obersea ke???”

wow…Malaysian drivers!! are you one of them?

Comments

Nadia said…
haha..mmg betul pun. kat mesia ni, lagi diorg nampak kita nak cross, lagi diorg tekan minyak! mende ntah!! tak paham betul. isk..isk..
Anonymous said…
Good design!
[url=http://ukmkzmpy.com/ycfa/ftgd.html]My homepage[/url] | [url=http://kttgskke.com/hyhd/bfjo.html]Cool site[/url]
Anonymous said…
Good design!
My homepage | Please visit
Anonymous said…
Great work!
http://ukmkzmpy.com/ycfa/ftgd.html | http://psqidzay.com/hjft/vjhw.html

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

oh kuala lumpur...part III

Kali pertama aku melihat Brickfield adalah pada penghujung tahun 1992, jam 7 petang aku dan driver tempat aku berkerja bang Said (bukan nama sebenar) mahu minun kopi setelah menghantar sebeban surat yang urgent serata KL, dah macam-macam cerita aku dengar pasal tempat ni, ngeri pun ada, tiba-tiba bang Said menjerit kecil "hah, tu la Nora ayam regular aku , jom pi kena seround aku belanja, mama-san tu tu kawan aku, ko pilih mana ko suka" aku yang ketika itu berumur 20 tahun 5 bulan jadi kecut perut, darah tinggal secawan, "mana boleh bang kita kena balik opis ni" aku mengelak, "mangkok lah ko ni, jom!" dia paksa lagi, akhirnya aku berjaya mengelak, aku cakap baik-baik dengan dia, penyudahnya aku kena tunggu dia kat gerai mamak ujung simpang jalan Thambipillay, sepanjang setengah jam sementara aku tunggu dia seribu satu persoalan menerjah ke otak ku, kalau aku try apa salah nya, kalau kantoi kena serbu dah tentu aku lari ke Indo jadi jaga hotel.

Brickfield …