Skip to main content

KL Flickr meet-up, 22nd april 06

It was saturday 9am I called me boss sayin’ that I got an urgent family matters…yeah

reached Central Market around 10.45am…and I was nervous… I don’t have problem singing’ in front of thousands of people but seeing new a friends is something else…and these people are completely stranger to me…

11.20am…I walk in a straight line to the café (mambo jumbo) and move toward to a group of girls…chattin’….”hi, are you girls comin’ for the KL Flickr meet-ups?” they looked at me and says “yeah…” and the rest is history…


this is liyin doin some sketchin' on adib's moleskin...photo by Jayna


this is Liyin the "semi gila-gila" girl int the group

yeah it's good to know some new friends...boys and girls with cameras... life seems to be awsome...like my friend Im always said..."emmm adilnya tuhan..." hehehe

Comments

Juba: "ni mesti dia gosok baju mambo pagi2 then kayuh beskal gi CM..."

heheheh.
si mata empat said…
i wanted to go but pillows over powered me.
...$weE+ 666... said…
bob, hameed dah tutup ke???? sedihnyer... dah lama aku tak melaypark smenjak ada fenriz ni...
touchiefeely said…
urgent family matters ke.. ke ke ke
Gua said…
bob... lu masok kelab menangkap gambar eh?
q said…
just found your blog.

'semi gila-gila' - nasibtak tercekik air kopi...

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

oh kuala lumpur...part III

Kali pertama aku melihat Brickfield adalah pada penghujung tahun 1992, jam 7 petang aku dan driver tempat aku berkerja bang Said (bukan nama sebenar) mahu minun kopi setelah menghantar sebeban surat yang urgent serata KL, dah macam-macam cerita aku dengar pasal tempat ni, ngeri pun ada, tiba-tiba bang Said menjerit kecil "hah, tu la Nora ayam regular aku , jom pi kena seround aku belanja, mama-san tu tu kawan aku, ko pilih mana ko suka" aku yang ketika itu berumur 20 tahun 5 bulan jadi kecut perut, darah tinggal secawan, "mana boleh bang kita kena balik opis ni" aku mengelak, "mangkok lah ko ni, jom!" dia paksa lagi, akhirnya aku berjaya mengelak, aku cakap baik-baik dengan dia, penyudahnya aku kena tunggu dia kat gerai mamak ujung simpang jalan Thambipillay, sepanjang setengah jam sementara aku tunggu dia seribu satu persoalan menerjah ke otak ku, kalau aku try apa salah nya, kalau kantoi kena serbu dah tentu aku lari ke Indo jadi jaga hotel.

Brickfield …