Skip to main content

life...live it

Since yesterday I was thinking’ it’s been a while I've roams in this city…and there’s some places I’ve stayed and called it me home…on my way back home durin’ the LRT ride (its rainy seasons so I can't ride me bicycle) I draw out me pen and list down “the place I used to call home”

PERAK:

Titi Serong (the kampung)
Stayed there since I was born till 12yrs old

Parit Buntar (the Pekan)
The town center for Kerian district where I roamed and try to understand the word “adolescent” stayed here from Standard One till my SPM…(stayin’ with my grandma + hostel)


KUALA LUMPUR: (the City)

Setiawangsa
Got a letter from the Gov sayin’ that I got the job…pack me things and hit the city…I lay my back to sleep for the first time in Kay Ell in this so called aparment “they even got supermarket here”…(2 months)

Kampung Selayang Pandang (Selayang)
Stayed here for 2 years…it’s a semi-setinggan and the house was owned by an Indonesian guy who sells jamu for living... I hate the place

Pasar Road (Jalan Pudu)
The place was old skool, a typical shop lot circa early 70’s…I still remember my houselord, a kindhearted vegetarian Chinese auntie…“Lu kalau mau bawa balik amoi tak apa…tapi ta' mau mabok-mabok sama gado-gado” kinda miss her… ironically this is where I spent most of my wild and nakal era

Bukit Bintang (Jalan Hicks aka Alor)
I by no means had any intention stayin’ there…but I was desperate when my Jalan Pudu house lord sell the house to someone else…so I looked in MalayMail and call the owner Mr.Too, it was a very small room (5’x10’) and I cost me RM180, my house mate was a herbs tokan, an engineer stayin’ with his beautiful pinoy wife (ehemmm)…two GROs …but look at the bright side it’s just a walkin’ distance to my office…here I learn ‘bout livin’ in a ghetto (ghetto ke?)…make friends with some pimps and street aunties…drank kopitiam with some lonesome uncles (I already quit takin’ alcohol by this period)…and spend most of my free time in CM…now they turn the place to King Fisher Bar and Restaurant

Pandan Indah
Yeah Mr.Too sell the house to King Fisher so I moved to Pandan Indah…currently stayin' and livin' here and love the place...period.




kampung- vilage
pekan - small town
tokan - drug pusher
nakal - naughty

Comments

tumbuk si fakap said…
haridas..this is very nice dude.I always love "the perantau" tales.:P
ARA PAYUNG said…
sekali org Perak daaaa... Same le kite yop! Tapi belah2 kg mike tak cakap perak, kome dah ckp slang utagha...

Hmmm... Titi Serong... Situ port org Banjar kan Bob?
hehehe saya memang banjar pun tapi blah bapak

tapi kampung sebenor teman bukit chandan rumah sebelah iderisiah...dari kuale sampei ke jawang banyak sesedare
touchiefeely said…
cool la your adventures...tks for encouragement
zeezamscum said…
aku pnh nampak kau kayuh basikal.hehe.and ermm.ni first time masuk sini.link dr blog mikon.
...$weE+ 666... said…
seronok baca entry ni... bob, thanks for sharing! kim salam org pandan indah... :)
...$weE+ 666... said…
This comment has been removed by a blog administrator.
hahaha kinda miss CM-Hameed. Me and Nat used to lepak there after class (or when we ponteng class). Still remember the fist time I met u (auww time tuh saya sgt remaja).. aishhh miss those time... rindu nak gelak gelak sambil dengar Nat kelentong mamat2 kat CM tuh... *LOL*
Nadia said…
i used to stay in pandan indah (flet inai). tu ha..kat flet kat junction yg byk trafik lights tu. area yg never sleeps. pukui 3,4 pagi still bleh nengok mat2 rempit, polis buat roadblock bla..bla..straight dari my house punye tingkap. and once even, i could actually witnessed kete eksiden, and the owners bergaduh, siap salah sorg bwk keluar parang panjang. happening sungguh!

p/s: dulu aku sewa sorang2 je kat situ. gile betui, sesak napeh every month. bapak aku plak, bising, sbb dia tau betapa huru-haranya that area. i loved that area anyway. sbb kat situ la aku betui2 belajo erti hidup sorang2 kat kl ni. apa kabo fajar gamoknye? hehehe..

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/