Skip to main content

si ngomel dan si carut...

Hari ini aku putuskan untuk menyenaraikan semua cemuhan dan caci-cerca yang terdetik dari benak ku dari bangun pagi tadi sehingga kini…

(yang berwarna merah adalah bentuk personel)

“hish…lewat lagi!!!”

“naper laaa bangang sangat mamat ni…bagi laaa kakak mengandung tu duduk”

“apa pandang2?…ni mesti pelik tengok sikha(tocang) aku”

“eemmm…dia ni tak faham body gesture ke?..aku tak nak join laaa...cari orang lain laaa”

“bodoh betul…susah sangat ke nak cakap please?”

“cam ner aku boleh lupa plak ari ni…jumaat…tido laaa”


“laaaaa anjing tul laaa…ni mesti kecik2 mak dia tak ajar nak flush toilet nih…hish”

“arkkhh…today deadline antar claim!!!”

“sampai bila laaaa peniaga melayu boleh adakan wang kecik…”


“balik2 system down…..cam babi”



bagus...makin kurang amarah aku dibandingkan dengan masa2 lepas...hehehe

Comments

shah said…
“naper laaa bangang sangat mamat ni…bagi laaa kakak mengandung tu duduk” <---- ni mesti dalam LRT, aku selalu ngomel mcm ni, kalau aku nampak orang tua tak dpt duduk atau akak mengandung tak dpt duduk.


“cam ner aku boleh lupa plak ari ni…jumaat…tido laaa” <----- sah!! tak pergi sembahyang jumaat... haha


“laaaaa anjing tul laaa…ni mesti kecik2 mak dia tak ajar nak flush toilet nih…hish” <---- perangai sama mcm budak yang duduk bilik sebelah aku, tak larat aku nak marah. Senang cerita, aku suruh dia pakai toilet bawah, jangan pakai toilet atas.

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll