Skip to main content

helloallaikum...!

Received sms from MAXIS Corp. “make this mother’s day special…video call yr mom & tell her u love her 4 FREE…this is for all MAXIS & HOTLINK costumers”

Wow this is great…I wait until the stroke of midnight of Mother’s Day and video call her…emmm...she didn’t pick up her mobile…I’d tried three times but still no answers…so I call it a day and “tarik my selimut”…

That night she came in to my dream…smilin’…*"ape laaa bengap sangat budak ni...kat sini mana ada line…maxis tak roaming kat sini” and she slapped my hand…and I said…”emmm ok…kirim salam kat Bapak, Opah, Yang, Nyang, Tok, Pak Long dan Tok Mat”

I woke up in the morning and cursin' my telco...dey! Maxis! you guys should hook up some roamin’ device to the after-world…

Happy Mothers Day mama and cheers


:)



*
"why you're so stupid..theres no lines here...maxis not roamin' here"

"send my regards to Dad, Grandma, aunties, uncles and great grandpapa and mama"

Comments

I miss me mom, too.

Biru sgt la bang long. :)
rizkapb said…
happy belated mother's day. :)
Nirrajim said…
*hugs*

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/