Wednesday, January 30, 2008

buat Tuan Loloq...

buat Loloq sang penyair agung

biar terbang tinggi...hingga hapus semua awan
lari kencang nafas panjang...hela dalam keindahan
panjang bagai galah tegap bagi batu giling
kusut membuai terurai...kasih terlambung badai

jika jasad mu berenang ke pantai
ingat lah akan duga serta tanya
hanyut dalam pelukan si cahaya
tenang dalam rangkulan sang suci

selamat tidur wahai sang penyair agung ku
selamat menyusul denai-denai mu yang baru



recived one sad news...my idol great lyricist Loloq just passed away...circa 1.30pm 30/01/2008

4 comments:

Pakcik Luar Otak said...

Baru pagi tadi Fara Fauzana mentioned dia dah tak guna alat bantuan pernafasan.

Al Fatihah.



Nway, kau sedih? Down?

Sertai apa yang liberalis panggil a non gay group hug kami.

Aku ada ajak Ahmad 'Sexy' Kamal, John 'Awie' Hafiz, dan 'Booty' Lucius Maximus.

Berminat?

fara[the]bugbuster said...

Al Fatihah....

...$weE+ 666... said...

al-fatihah...
kita pastinya akan merindui ritma tulis sang penyair dlm hari2 yg mendatang...

cavalera79 said...

AlFatihah..
Semoga Rohnya Ditempatkan Bersama Org2 Yg Beriman..Amin..
Arwah Rosli Khamis mmg dlm kelas tersendiri..xde pengganti..sehingga ari ni aku masih ingat wajah dan keadaan sifu m.nasir ms ditemuramah slps mjls pengebumian arwah loloq..Dgn nada sebak n tersekat2 sifu hanya boleh ckp "Saya dah habis..Separuh dari saya dah xde.." aku terfikir gak, ade ke kawan aku yg akan terasa kehilangan mcm tu jika aku dh xde..