Skip to main content

Rehat

To be unconscious like a stone…like a tree...not to remember even your own name…to stretch out on the grass…hands clasped behind your head…to look into the blue sky at the dazzling white cloud that cruise past...swollen with sun…to hear the wind up there...among the palm trees…makin’ sound like a din of the sea….

Ahhhh…

I need those clouds…winds and the sea…I need to put both of my feet on those sandy beaches again…damn…I need Cherating…

November…it’s rainy alright but who cares…I once faced the “stormy wrath” of Her at the very same beach … I think I can face gods “tengkujuh”…


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“There used to be a hundred ways to put my arms around you.,

Every one seemed new, natural, and true…”

-Perfecting Loneliness by Jets to Brazil-

Comments

one love said…
abg ke cherating, saya ke batu feringgi!

amik gambar bebanyak.
mandi laut sambil mandi hujan!

best wo!
DEP said…
"It is time for stormy weather..."

Teka siapa Bob? ;)

-acai-
MagnusCaleb said…
Pixies la beb hehehe
DEP said…
:)


-acai-
siti rosman said…
fuh gi cherating.. tempat ku jatuh lagi ku kenang.. bob, aritu dapat review camera canon eos 1000D, punyala bengong nak belajar guna SLR (sablum ni tak pernah review SLR). Ingat nak call mintak tips, demam punya pasal i pass je the cam to opismet.. next time nak mintak class la dgn u bob ok.. rate baekkk punya..
Nice one u got there.

btw, i've shifted my blog to suicidepark.blogspot.com.
*cosmic freak* said…
I need ...... the sandy beach where life is there, looking past the horizon-less ocean.
ASAB said…
A friend who is far away is sometimes much nearer than one who is at hand. Is not the mountain far more awe-inspiring and more clearly visible to one passing through the valley than to those who inhabit the mountain? -Khalil Gibran

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/