Skip to main content

Rehat

To be unconscious like a stone…like a tree...not to remember even your own name…to stretch out on the grass…hands clasped behind your head…to look into the blue sky at the dazzling white cloud that cruise past...swollen with sun…to hear the wind up there...among the palm trees…makin’ sound like a din of the sea….

Ahhhh…

I need those clouds…winds and the sea…I need to put both of my feet on those sandy beaches again…damn…I need Cherating…

November…it’s rainy alright but who cares…I once faced the “stormy wrath” of Her at the very same beach … I think I can face gods “tengkujuh”…


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“There used to be a hundred ways to put my arms around you.,

Every one seemed new, natural, and true…”

-Perfecting Loneliness by Jets to Brazil-

Comments

one love said…
abg ke cherating, saya ke batu feringgi!

amik gambar bebanyak.
mandi laut sambil mandi hujan!

best wo!
DEP said…
"It is time for stormy weather..."

Teka siapa Bob? ;)

-acai-
MagnusCaleb said…
Pixies la beb hehehe
DEP said…
:)


-acai-
siti rosman said…
fuh gi cherating.. tempat ku jatuh lagi ku kenang.. bob, aritu dapat review camera canon eos 1000D, punyala bengong nak belajar guna SLR (sablum ni tak pernah review SLR). Ingat nak call mintak tips, demam punya pasal i pass je the cam to opismet.. next time nak mintak class la dgn u bob ok.. rate baekkk punya..
Nice one u got there.

btw, i've shifted my blog to suicidepark.blogspot.com.
*cosmic freak* said…
I need ...... the sandy beach where life is there, looking past the horizon-less ocean.
ASAB said…
A friend who is far away is sometimes much nearer than one who is at hand. Is not the mountain far more awe-inspiring and more clearly visible to one passing through the valley than to those who inhabit the mountain? -Khalil Gibran

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/