Skip to main content

cahaya cerah di tingkap



ahad, 23/08/09, 1.30pm

aku baru pulang dari Leboh Ampang, melepas geram dengan Holga yang berpelurukan medium format 120, sambil membeli barang dapur untuk di masak (mana nak cari beras rebus timbang kati kalau tak di situ)

panas rasa macam nak tido siesta tapi aku sedikit bosan dengan tidur, aku tenung tingkap dan tersenyum pada bekas pensel, semalam maranthon filem-filem Italy, hari ni aku nak layan filem-filem perancis...yeah bancuh milo :)

Comments

mierabun said…
hye! my bf bru beli holga, & just wanna ask, mner u cuci the film?he's very new in this.. :))
MagnusCaleb said…
biasa cuci kat central market (kt pintu belakang) diaorang charge rm 6-5 satu roll kalau selalu layan kedai tu bleh dapat murah, kalau nak print harga lain la, tapi I scan sendiri

rasanya kat tempat lain pun bleh cuci coz dia pakai C-41 (macam filem 35mm) mostly semua kedai gambar ada mesin tu, rasanya lagi murah kalau luar KL

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/