Wednesday, August 26, 2009

lari jarak dekat

this cant be true, tapi aku kena hadapi jugak, kata kawan aku rahim, aku kena makan lotsa carrots, dekat berpuluh tahun aku hidup tak pernah pakai cermin mata, lagipun time pengakap dulu pun aku rajin buat jugak eye exercise ala-la BP, mungkin ini faktor usia, haihhhh leceh ni, dalam jarak 7 inci aku dah tak bleh baca, sudah kena rabun dekat, baru sekarang aku faham perasaan perabun-perabun semua tu,

arwah onyang aku pesan baca sepotong ayat quran sehari sekurang-kurangnya boleh bikin mata clear dan seingat aku dia memang tak rabun sampai nafas terakhir dia (98 tahun), tapi aku curik-curik baca hikayat Inderaputera dari seumur 4 kaki setengah (memang mak aku larang baca buku-buku cam tu, dia takut aku sesat, aku tak sesat tapi hanyut) dan curik-curik ponteng mengaji,

so sekarang kena makan carrot lebih, tunggu dalam seminggu dua, kalau tak boleh jugak kenalah aku ke kedai carik frame Victor and Rolf hehe

(harap-harap Najib bagi bonus untuk raya nih )



ini lah imej yang di lihat oleh penulis dalam
jarak 7 inci dari mata beliau


1 comment:

one love said...

tidakkkkk!
hehe

saya dah lama rabun :/