Skip to main content

all those small things...

cerita-cerita kecil di Kuala Lumpur

1.

Jam 3 pagi aku dan rakan-rakan sedang makan-makan di Restoren Ariff Pandan Indah, baru pulang dari siap-siapan wedding Azmir dan Erna yang lagi 7 jam mendatang, Encik Weng datang menjengah bikin drive by shooting maka bertambah lah waktu kami lepak di situ, handphone teman ku berbunyi masuk SMS, dia buka dan menjerit "phowwww!" dan berlari setempat "boleh tebalik meja nih" katanya sambil ketawa

kami baca SMS dari teman yang juga seorang pemberita parti pembangkang "aku naik teksi n rsa nk turun blik bila aku nmpk nama drver tu Asaallamualaikum bin Bachok, nama bachok tu buat aku nglupur dalam hati"

kami terus terbayang filem Toyol lakonan Sidek Hussain


2:

Aku dalam LRT on the way nak ke Bukit Jalil ada Rock The World 09, ada urusan membantu Kombat and The Kugiran D' Tepi Pantai, jam 2 petang aku dah berlari dari kenduri rumah Erna, di dalam train duduk dua orang gadis manis baru habis SPM fikirku, dengan fashion subang besar, legging, bertali pinggang Rohana Jalil dan beg silang boleh kata serba serbi bergayalah, cubaan Paris Hilton katakan, sayang kasut mereka Vincci biasa bukan Vincci Supreme macam di Pavillion tu.

Ku pasang earphone nak dengar lagu baru album Couple, belum sempat aku on the iPod terdengar percakapan mereka, dengan tak malunya aku eavesdropping diaorang "mamat hansem ala gotik kat kedai depan tu ajak aku kuar lah" kata si baju pink, "best nyerrr, tapi dia selekeh la doh" balas si baju biru belang putih, "tu laaa and dia ajak aku gi Rock The World, aper tu? club ke, ade ke club bukak tengah ari buta ni" tanya si baju pink, "entahlah mana aku tau" balas teman nya lagi.


3:

Hujan lebat di tapak pesta Bukit Jalil, ruang back stage untuk artis dan crew jadi penoh sesak, aku mundar-mandir dengan kamera bertanya khabar akan rakan-rakan lama, ada dua orang gadis memandang ku, aku hampir perasan, aku terpandang lagi dan mereka senyum dan berkata sesuatu sesama mereka, aku jadi tambah perasan sambil meyorokan bonjolan perut dan kembangkan dada sikit agar nampak sasa macam adik Shah Vader,

30 mint kemudian aku bersalaman dengan rakan lama dan tak sangka gadis berdua tadi kenalan rakan ku, kami di perkenalkan, lantas si gadis bertanya kepada ku, "you ni Kuku Besi yang photograper tu kan?" terus aku terbayang muka Kap si Kuku Besi dan rasa nak pi carik cermin tengok muka aku betul-betul, chiss, kena cukur janggut nih.

Comments

uih..metaforanya.. Kuku Besi tu
joey glider said…
nama bachok tetap legend!
Amirull Jaafar! said…
kB tu.power to picture manipulation,brader.
:)
~~DucKneSs~~ said…
;)

aku mungkin akan jadi 2 gadis lam tren tuh..hahhaha..amat xtau pape psl ur world..mujur de blog nih,kalo x,tempurung xterbukak lagi nih..

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/