Skip to main content

radar warna perang dalam otak

aku ada dapat email yang menyatakan akan bahayanya penggunaan telefon bimbit secara extensive, boleh kena barah katanya tah lah betul ke tidak, dalam article tu ada sebut satu model phone Motorola yang paling selamat di pakai, mungkin ini propaganda Motorola, siapa tahu.

Setiap hari aku naik train ke tempat kerja dan kekadang aku akan jumpa seorang kakak ni yang sentiasa akan bergayut dengan handphone nya dan tak pernah aku terserempak dengan dia tanpa bercakap pada HPnya dari Ampang sampailah aku turun masih bergayut selalunya muka ada sikit masam tak pun tak da ekspressi, time balik pun sama pun bergayut, mungkin menceritakan atau mendengar masalah orang lain,

aku dah observe kakak ni dari tahun lepas lagi (sebab selalunya dia akan berdiri di tempat bersetentangan dengan area feveret aku), aku terus tuduh kakak tu tak bleh hidup tanpa HP coz time tak bercakap pun dia akan sentiasa gengam HPnya dan periksa sms setiap 30 saat walaupun takda bunyi nada terima sms, aku ada percaya yang a total dependence on technology is not good, human touch is always needed to resolve human matters.

aku kalau boleh nak buang HP dan pakai telefon rumah dan ofis sahaja, waktu di antaranya tinggalkan pesanan anda di peti suara, urgent atau tidak aku tak peduli, sampai rumah atau ofis aku call balik, theres nothing to rushed about, macam dulu-dulu, macam dalam Seinfeld, boleh berjanji dan berjumpa tanpa perlu HP, ketepatan janji dan pengurusan masa, indahnya

Apakah perasaan kakak tu kalau HP tu hilang atau mungkin miss place ada gak aku rasa cam nak sorok HP dia dan tengok dia mengelupur, jahat sungguh niat di hati ni, hish :)



Comments

brother bob..

aku sendiri pon x minat pakai handphone kadang kadang

org kata xdak handphone mcm hilang nyawa sendiri

apa2 hal pon pakai public phone hat kaler oren tu jugak yg paling rare
pertama kali kata kat rambut kembang, kalau ada hphone bercamera senang sebab kalau ke special school boleh curi curi ambik pic si joselin. hahahaha. tak boleh ambik pic depa tapi disebabkan aku nak juga niat jahat itu maka aku pun (pertama kali-waktu tu-tahun ini) menyatakan agak penting jgk ada hp bercamera.

rambut kembang beli. tapi hat paling murah hat pic piksel pecah. hahahahha..

kami dua dua memang tak berkisah sangat.

aritu baca, hphone boleh menyebabkan laki mati pucuk sebab dok boh kat poket bawah.

apa kot
MagnusCaleb said…
FreDDy O7ermars™: public phone oren kalau tau cara boleh sembang lama-lama :)

miss weed: aku rasa HP curi waktu kualiti kita dalam 2 jam setiap hari :)
joey glider said…
hujung tahun ini nak dapatkan moleskine untuk mengurangkan pergantungan pada benda elektronik.

buat masa ini aku da 4 HP yang menyusahkan hidup

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/