Skip to main content

mengenang hari pertama retina mu kenal akan cahaya (buat Miss Weed)

Suatu hari yang berbulan-bulan-bulan lepas aku dan Fahmi FSF, menyusuri jalan besar Pandan Indah, tak silap aku kami nak pekena kopi dan berborak akan kehidupan, phowwww,

Tetiba si Fahmi berkata " eh tu Peah budak kampung aku" tunjuk Fahmi akan seorang wanita berjalan balik dari Fajar dengan lelaki berambut funky, "dia dengan laki dia tu, aku rasa hang pernah baca blog dia, yang tu lah I Dont Drink Milk" kata si Fahmi lagi, "ooo yang tu ka dia" aku kata.

Aku pun rasa macam pernah tengok dia mungkin makan atau menapau di kedai Jay LRT Corner, khabarnya sekarang pasangan ideal ini dah tak duduk di Pandan Indah lagi, walau bagaimanapun sekarang aku rasa aku pengunjung tetap blog Miss Weed, walau tak pernah berkenalan secara formalnya aku suka baca tulisan beliau yang bagus, jujur dan menceria kan hati.

Hari ini birthday dia, aku nak ucapkan selamat hari jadi buat cik puan Peah aka Miss Weed aka cikgu, semoga semua harapan dan impian anda menjadi kenyataan and good luck on your exam today, yeah rock on




ps: oh ya untuk yuran kelab tiga kupang boleh bayar melalui fahmi atau terus kepada saya hehehe

Comments

~~DucKneSs~~ said…
huwahhh..ada kelab 3 kupang?berminat mo join jugak..apa benefitsnya?

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/