Skip to main content

melentur logam di gejala el nino...

ahad petang aku langgar ke One Cafe untuk layan band-band metal kawan-kawan dan anak-anak baru, aku masih belum puas hati dengan pencapaian dengan lens baru ni, perlu polish dan banyak latihan, aku perlu duduk dalam mosh pit, buat dua benda paling aku suka dalam satu masa, body-wackin' and amik gambar, aku rasa photograper untuk gig juga perlu duduk dalam mosh-pit baru dapat feel, tapi jangan lupa cepat-cepat cuci lens yang penuh dengan peluh manusia hehehe

Silent Death - A Rebirth

One Cafe, KL, 07/03/2010

Reptilia dari Sabah layan crowd sambil bawa lagu cover Rockers "Kekejaman"


SheWolve an all girls band, gaya sudah hebat, kena banyak praktis lagi, keep on rawkin girls


Key Pesakh dan band nya Mystic, masih dengan gaya dramatik (dia kecewa tak boleh pakai corpse paint kat muka hehe)

Antacid band dari kajang yang aku paling suka buat masa ni mengimbau zaman thrash

Stone dan Joe Slaughter dari Silent Death, gig ni memang untuk meraikan kemunculan kembali mereka ke arena Metal

semua gambar-gambar dia atas hakmilik magnuscaleb photography

Comments

FIO said…
Bro..
Jst asking,Freitag yg kau bli thn 2007 tu dlu frm kdai mna?
Ke drect frm website?

Btw, nice shot.Tq in advance
MagnusCaleb said…
that freitag kirim sama kawan lah kalau beli on-line is sooo pricey triple the price (plus, tax kastam yang amat kejam) kirim dengan kawan yang ke europe pasti jimat

thanks :)
FIO said…
tu le..mmg mhl bro bli ol.thnx for d info anyway.aku nk tgkp 1 satu ni :-P

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/