Skip to main content

melentur logam di gejala el nino...

ahad petang aku langgar ke One Cafe untuk layan band-band metal kawan-kawan dan anak-anak baru, aku masih belum puas hati dengan pencapaian dengan lens baru ni, perlu polish dan banyak latihan, aku perlu duduk dalam mosh pit, buat dua benda paling aku suka dalam satu masa, body-wackin' and amik gambar, aku rasa photograper untuk gig juga perlu duduk dalam mosh-pit baru dapat feel, tapi jangan lupa cepat-cepat cuci lens yang penuh dengan peluh manusia hehehe

Silent Death - A Rebirth

One Cafe, KL, 07/03/2010

Reptilia dari Sabah layan crowd sambil bawa lagu cover Rockers "Kekejaman"


SheWolve an all girls band, gaya sudah hebat, kena banyak praktis lagi, keep on rawkin girls


Key Pesakh dan band nya Mystic, masih dengan gaya dramatik (dia kecewa tak boleh pakai corpse paint kat muka hehe)

Antacid band dari kajang yang aku paling suka buat masa ni mengimbau zaman thrash

Stone dan Joe Slaughter dari Silent Death, gig ni memang untuk meraikan kemunculan kembali mereka ke arena Metal

semua gambar-gambar dia atas hakmilik magnuscaleb photography

Comments

FIO said…
Bro..
Jst asking,Freitag yg kau bli thn 2007 tu dlu frm kdai mna?
Ke drect frm website?

Btw, nice shot.Tq in advance
MagnusCaleb said…
that freitag kirim sama kawan lah kalau beli on-line is sooo pricey triple the price (plus, tax kastam yang amat kejam) kirim dengan kawan yang ke europe pasti jimat

thanks :)
FIO said…
tu le..mmg mhl bro bli ol.thnx for d info anyway.aku nk tgkp 1 satu ni :-P

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/