Skip to main content

Singin' In The Rain...

Darn…it’s rainin' this mornin’…woke up at 4.30am and heard those heavy pourin’ out side my window…”tarik selimut” and go back to sleep again

5.30am…aiseyyy…still rainin’…means no bike commutin’ for me today…after I drank my cuppa joe…I rushed to the bus depot…it was 6.15am and still rainin’ (drizzle)…I was well equipped with gears (hooded sweater, snow cap, waterproof messenger bag, sumatra coffee and my walkman hp)

yeah…I had to say yes to this fossil fueled machine today…but it’s a public transport so ok lahhh…first move the bus (tempatan) to Maluri cost me rm1…6.30am…it’s still early so the traffic runs semi-smooth even the school kids seems to swarms in every bus stops…reached Maluri station on 7.15am…

6.40am...took with my 850i Sony Ericsson

wait for the bus (bandar) to Medan Pasar which gonna cost me rm2…climb up bus no. 108 at 7.25am…still hang on with Musik FM playin' on my walkman…ahhh nice...no traffic jam from Jalan Pudu onwards

…reached Medan Pasar at 7.50am just nice to give me some ample time to walk to Dayabumi while wistlin' to the tune on my walkman…rm3 for a day round-trip...ahhh kira Ok laahhh

Comments

Nadia said…
waaa..penuh adventure. i will miss such days yg penuh adventure everytime nak pegi keje kat kolumpo ni. haha.
hmm..miss u lah, bebeh. tu singgah sini tu...;-)

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/