Skip to main content

printed memories

1992

macam biasa hari sabtu sebagai penjawat awam kami kerja separuh hari masuk jam 8am balik 1pm, aku akan berkejar ke kotaraya nak ambil bas Serijaya no. 114 ke Pandan Perdana yang mana time tu di Pandan Perdana ada sikit jer perumahan, yang paling "ter"nampak adalah flat aku yang lima tingkat tu and aku duduk tingkat empat, huh putus nafas setiap kali nak panjat, sampai rumah, bukak baju tukar seluar pendek, dummm tido, aku baru jer menapak di kota KL nih, so tv mahupun radio haram "tak mandang" kate orang perak...jam empat petang setelah puas beradu aku bangun mandi dan terus bersiap ke tempat "hang out" paling best dalam hidup aku time tu (mungkin sampai sekarang)

dalam 5.15 aku sampai Central Market dan tempat yang dituju adalah Hameed restaurant yang baru di buka (sebelum tu restoren Yusuf tapi dah pindah keluar), waktu-waktu cam ni dah nampak kelibat kengkawan masuk ke markas, sorang-sorang masuk, bebudak brickfield lambat sket mungkin baru bangun tido time nih hehe,

tak buap apa pun just lepak dan bercerita tentang musik dan scene, maklumat adalah terhad waktu tu tiada mega magazine, internet malah handphone pun belum wujud lagi, yang ada hanya fanzine-fanzine dan beberapa news letter itu pun kalau dapat dah lunyai, time makan roti canai atau mee goreng kongsi reramai brotherhood betul,

time balik dalam kami ramai-ramai jalan kaki ke kotaraya geng brickfield balik naik bas 46 cuma aku sorang jer yang amik bas 114 balik menghala ke cheras...sebab apa aku cerita benda-benda ni cuma mengimbau bila ada teman dari singapura pos gambar ke facebook, gambar tengah tunggu bas nak balik rumah oh nostalgia nya :)



aku, jaie, lan bear, atan taiping, joe slaughter, sam, ani devilry,
naim dan beberapa aku tak ingat nama :)

Comments

Si Fakap said…
Yeh! Klasix, six, six!
tiada perubahan pun saiz dulu dan sekarang.
Eskapisminda said…
saat-saat indah kebebasan jiwa dan kekentalan idealisma. walau aku menyinggah sebentar cuma (kerana diculik sang pencinta!), ianya kekal menjadi daerah teristimewa sampai bila-bila! (at least aku sempat pogo di gig @ piccad. ahakz. oh sungguh gelap sekali.)

p.s. BTW, I have almost forgotten until u reminded me with the description in your link. The Doc Mart, kasut kesayangan dan penyebab hatiku heartbroken bila got stolen!
MagnusCaleb said…
hehe cik su, mana boleh lupa, first time I jumpa, you pakai doc mart dan duduk atas meja uncle buat khat cina (tepi kfc).."uihhh awek tu pakai doc mart lah" :)
FarisMohdNoor said…
aku berumur 2 thn masa ni..
kalian mungkin sebaya dgn pakcikmakcik aku yg sibuk nk ke CM dengan bas mini 15..
Eskapisminda said…
oh man. what a memory. thanks for reminding. now i remember it too! :)

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/