Skip to main content

pagi dua syawal

puaih pukui gambaq dengan camera Voigtlander aku, abis la dua tiga roll filem, sampai naik jeles Holga aku, tema kali ni "total manual" yeah, harap-harap jadi la, so la ni aku ondaway balik KL,

kepada kengkawan yang aku tak dapat jumpa sori, aku bangun awal gi shooting, (masuk bendang, ronda tali ayaq) tidoq jam 10.00 malam, kalau hangpa nak lepak minum kopi dari kul 11pm sampai 3am (aku tgk banyak miss-call esok nya), tak dapat la aku join hangpa (oh lupa, siang hang pa kena layan anak bini hehehe)

lagi pun pagi raya tahun ni aku hanya pakai baju t-shirt Deepset, jeans Ben Sherman dan slipar Hippo Bloo cukup lah ala kadar,

dan dapat makan halwa meskat buatan tangan mak lang ku.


cheers people, jumpa di kota tak siap :)



ishhh anak sapaaa la ni

Comments

uihhh.. lawa me'nayang; benda alah ataih tu.. haha..
Nabil Fizri said…
semat!
kasi waa lah lu punyer Holga.
amacam?
MagnusCaleb said…
tak lah menayang kongsi gambaq ja hehehe

holga? uih yang tu cinta hati cik nabil oiii

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/