Skip to main content

have you ever fallin' in love

1992, "bob, mu kene dengor nih, band ni bijok, wojib" kata Joe Kidd pada ku, setelah berjaya menonton band tersebut dalam VHS, aku pun tanya Joe, "bakpe mamat vocalist tu paka baju bunge-bunge?" Joe menerangkan pada ku akan konsep band tersebut, aku faham dan hingga kini aku menggilai lagu-lagu mereka dan kadang kala lirik-lirik En. Shelley sering kali menyelimut rasa resah dan duka...

2009, semalam aku bertemu mereka, di depan mata, jelas di telinga, sing along with 'em, move along with the crowds, Buzzcocks memang gila-babi best!!!...17 tahun aku tunggu

sekarang aku dah frame set-list diorang siap bertanda-tangan diorang...yeah


Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with...


boleh bawak menagis nih


Steve and Pete the original members


Mr. Shelley


the flamboyant Mr. Steve Giddle


the set-list






all photos belongs to magnuscaleb photography

Comments

Rhona Rozlan said…
Jealous gila.
MagnusCaleb said…
geng kuantan ramai gak turun :)
~~DucKneSs~~ said…
baru mau search lagu2 mereka..
hmmmm..
oh. dah lama tak bersosial. agak kaku kalau start balik.

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/