Skip to main content

ketika rindu bergebu-gebu...

rasa lara, ada sesuatu yang bergelodak didalam dada mahu luah kan segalanya biar tempias di mata dan telinga yang lain?

dua puluh tujuh hari bulan dua ini ayuh ke pertemuan ini Efek Rumah Kaca di One Cafe, lemparkan sensara dan rasa duka ke lantai...yeah

ps: juga ada pertemuan Diskutik bersama mereka di Annexe Central Market sehari sebelumnya

Comments

nak sebab ada deepset.anda pergi?
MagnusCaleb said…
yup datang kerana deepset (balas dendam tak dapat tengok time Mono)

:)
wah harap2 gaji masuk esok!
ada 3 assignment belum siap. esoknya ada kelas.

dengan alasan itu, masuk saja statement 'anti-sosial;

haha
'izzat said…
kalau nak tiket boleh contact aku. aku tak dpt dtg. satu tiket saja.aku tolak rm20.

aku boleh hntar/jmpa by hand di kawasan sekitar ampang jaya/kuala lumpur.

contact aku di sini : gersang@gmail.com

thanks bob.tumpang ruangan comment kau. jmpa di diskustik.

Popular posts from this blog

perniagaan seni irama...

Pertanian adalah perniagaan, tepat sekali namun bagi ku musik bukan lah perniagaan, jangan di letakan sebagai agenda utama, ianya mempunyai nilai dari 0.01 sen hingga lah ke beratus ribu ringgit, jadikan iya perniagaan total? kurang sesuai, kerana seni irama adalah penggerak yang mengayuh dunia agar berputar dan berjiwa, disebabkan ianya bernilai maka boleh lah dijual beli dengan bertujuan melancar pergerakan seni tersebut seperti perbuatan menyampaikan irama dan hasil kerja artis tersebut, dari minda beliau ke para pendengar, pembiayaan pekakasan musikal dan lain-lain pebelanjaan yang melibatkan tenaga kerja.
Artis dari dulu lagi menggelar diri mereka hamba seni yang membawa maksud sesorang yang berkorban untuk sesuatu kelompok yang lain agar terhibur dan meraikan kehidupan, seseorang yang menulis akan sebuah lagu yang mampu merobohkan sebuah empayar yang agung, seseorang yang melakar puisi di atas sekajang irama yang berjaya mengubah peratusan manusia akan kepercayaan …

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

...you don’t have to worry now

Received a sad sms during my duty at Bukit Jalil Stadium, one of our dearly friend Boy of Punisher/Naked Butterfly passed away after being electrocuted at home, from what I learned he’s doing a renovation upon his house “DIY”ly…such a lost…

I still remember him carryin' Lee Toyol on his back in one of the gigs circa 90’s…serious looking guy with a sense of humor…gonna miss him

hope he’ll be swimming in the sea of light tranquilly…rest in peace bro…


pic were taken from http://ricecooker.kerbau.com/