Skip to main content

meredah kembali denai rohani...

kawan ku, kita ketawa bila kau cerita dengan simpang-siur tangan awangan merata, contoh gaya menekan cerita agar kita faham, bebas tanpa rantai tanpa pagar, engkau menyusuri hidup dalam akal mu,

kau berjalan jauh untuk merasa dan melihat dunia, untuk mengisi reruang yang di cipta untuk manusia dan hidupan yang lain, merah menimpa biru, kuning yang mendakap putih,

kau di antara yang menebas lalang kebiasaan untuk melarik denai buat sahabat-sahabat yang lebih muda malah buat pendokong yang lebih lewat lahirnya dari engkau, terima kasih wahai sahabat berjisim guru

pernah engkau di rundung gering, merangkul jiwa dengan jejari runcing mu, gering merindu kelegaan, sakit tubuh di selimut onak, kau lawan bangkit dari tiarapan perlahan menongkat lutut agar tubuh berdiri tegak menghirup udara penyambung nyawa,

kau menafi tewas, bangun kembali mengorak jejak, melakar senyum buat sahabat-sahabat lama, kami gembira memeluk mu kembali

namun sahabat ku menitik tinta menulis di cerita hayat tiada kita mampu menyimpangkan nya, kini berenanglah engkau di lautan cahaya, terang berbaur kerlipan, kerana kematian itu suatu tidur yang panjang, maka mimpikan lah yang indah-indah sahabat ku Oz Yusof,

kau bukan kawan biasa, kau sahabat yang ceritanya hanya boleh tulis dengan darah persahabatan...

05.08.2010, 3.15pm tidur selamanya...

Oz Yusof of Kakakara, Assault and Naked Butterfly

you shall be missed

Comments

wd.bandages said…
awat?
Rhona T. said…
Al-fatihah.

Entri ini sangat menusuk jiwa.
~~DucKneSs~~ said…
alfatihah..

semoga rohnya ditempatkan di sisi mereka yang berbahgia di sampingNYA..
Pet Shop Boys said…
Aku masih ingat lagi Naked Butterfly main kat S&M...lagu terakhir dari RATM.

Ah those were the days...
MagnusCaleb said…
Oz mengalami radang paru-paru, dan bergantung pada life support machine lebih kurang 2 minggu lebih
Abang Ben said…
al-fatihah... tak sempat berkawan. Lebih kepada guru. Thanks for all the enlightment bro!
Anonymous said…
Hare Krishna,


On behalf of the Sri Jagannatha Mandir, ISKCON Kuala Lumpur (www.iskconkl.com).


We cordially invite one and all to this fabulous event of Sri Krishna Janmastami....The wonderful appearance day of Lord Sri Krishna.


Join us with massive feasts, spectacular games, bright decorations and wonderful fun on the 2nd of September 2010, Thursday - 6pm, at our temple premise.


Celebrating the wondrous appearance of the darling of Vrindavan, Sri Krishna is the specialty of the International Society for Krishna Consciousness (ISKCON).


ISKCON is an internationally acclaimed organization which emphasizes on checking the imbalance of values in life and to achieve real unity and peace in the world, as one of it's mission statements.


For more info visit our website, www.iskconkl.com


Thank You.


Hemalan
hsnaken@yahoo.com

Popular posts from this blog

pagi syawal

1 syawal 1435, aku balik beraya naik kapal terbang kali ni, pulang dengan rasa hiba, pulang dengan tanggungjawab mengkebumikan ibu saudara yg meninggal diawal pagi raya.
Mak Lang yg berusia 83 tahun akhirnya meninggalkan kami, aku sesungguh menghormati manusia yg berjaya menjangkau umur yg tinggi, banyak pengalaman dan garis-garis sejarah bercalar di seluruh tubuh dan jiwa, tiada apa yg dapat membeli semua itu.
tidur lah Mak Lang dengan tenangnya bersama cerita yg dibawa bersama nya.
*skang ni berdoa tinggi agar Chu Yah aku tak menjual pinggan mangkok belanda tinggalan Tok Teh yg dibawa dari Indonesia

semusim (di neraka) selamanya

Pasti ramai yang kecewa akan tindakan beliau me"nyah"kan kewujudan blog "Semusim Di Neraka" yang menjadi ubat penenang buat jantan-jantan kesunyian dan pernah juga menjadi ambisi khayalan gadis-gadis yang melayari internet (laptop/powerbook) dari atas katil mereka

...namun bagi mikon itu merupakan tindakan yang amat menepati kehendaknya...

aku biarkan mereka tertanya-tanya apa yang terjadi pada "entiti" ini...biarlah rahsia seperti kata Datin Siti

mungkin selepas ini ramai yang akan turun ber"jogging" petang di padang Pandan Indah hanya untuk melihat kelibat mikon membuat "kawat kecik"...mengubat rindu

emmm...dan kata umbi bagi situasi ini perlulah disebut sebagai...amat punk rawk...hehehe


cheers bro...have fun


mungkin ianya kan kembali...siapa tahu?


ps: aku pasti akan merindui watak-watak peng"komen" spt Penajih, Papan Chatek Di Pandan Indah, YDP Tiroi dll

oh kuala lumpur...part III

Kali pertama aku melihat Brickfield adalah pada penghujung tahun 1992, jam 7 petang aku dan driver tempat aku berkerja bang Said (bukan nama sebenar) mahu minun kopi setelah menghantar sebeban surat yang urgent serata KL, dah macam-macam cerita aku dengar pasal tempat ni, ngeri pun ada, tiba-tiba bang Said menjerit kecil "hah, tu la Nora ayam regular aku , jom pi kena seround aku belanja, mama-san tu tu kawan aku, ko pilih mana ko suka" aku yang ketika itu berumur 20 tahun 5 bulan jadi kecut perut, darah tinggal secawan, "mana boleh bang kita kena balik opis ni" aku mengelak, "mangkok lah ko ni, jom!" dia paksa lagi, akhirnya aku berjaya mengelak, aku cakap baik-baik dengan dia, penyudahnya aku kena tunggu dia kat gerai mamak ujung simpang jalan Thambipillay, sepanjang setengah jam sementara aku tunggu dia seribu satu persoalan menerjah ke otak ku, kalau aku try apa salah nya, kalau kantoi kena serbu dah tentu aku lari ke Indo jadi jaga hotel.

Brickfield …